Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Tips til en god fødsel

Som førstegangsfødende er man helt uvidende om hvad man går ind til. Jeg synes personligt at nogle folk gør det værre end det er, og det er jo synd for dem som tager det til sig, og bliver helt rædsel for at føde deres barn, som gerne skulle blive en god oplevelse, så man har lyst til at få flere børn i fremtiden.

Selvfølgelig skræmmer det én fordi man ved hvad der skal ske, og selvfølgelig gør det ondt. Men du kan altså sagtens få en god oplevelse ud af det alligevel.

Først og fremmest så stil din jordemoder eller læge alle de spørgsmål som du overhovedet kan komme i tanke om, så du får afklaret dem, det giver dig en vis ro i kroppen. Har du mulighed for at komme på en rundvisning på fødegangen på det sygehus du skal føde på, så gør det! Bare det at du ved hvor du skal henvende dig, og du ved hvordan en fødestue ser ud, gør at du kan vænne dine tanker til at skulle være der snarest. På sådan en rundvisning fortæller jordemoderen dig også hvordan de gør forskellige ting og hvilke redskaber man bruger eller kan bruge. Du bliver bekendt med de fleste ting som kan forekomme.

Tænk igennem hvordan du synes at din fødsel skal foregå og fortæl din jordemoder det, så bliver det også sådan. Nogle ønsker at deres mor skal deltage i fødslen også og det kan man sagtens.

Det kan også være, at du gerne vil have noget beroligende musik under fødslen, så aftal med din kæreste at I ligger noget på jeres telefoner og så kan han styre musikken imens, det er også helt okay!

Du tænker måske meget over smerter ved fødslen og har måske læst om forskellige smertelindringer. Snak igen med din jordemoder om det. Du kan fx sige, at du tænker at føde i vand er godt for dig, så vil der være en fødestue med badekar klar til dig når du ankommer på fødestuen. Ellers hør dig ad omkring de forskellige måder at lindre smerte på hos din jordemoder.

Når du ligger i fødsel med veer, så lyt til din krop! Jordemoderen ved præcis hvilken smerte du har og hvordan du har det, så intet er unormalt.

Arbejd med veerne, og lad dem komme og slap så af imellem dem. Jordemoderen kan typisk se hvis du har for meget smerte og ikke føler du kan slappe af og samle kræfter til næste ve, så hun vil typisk høre dig, om du nu har brug for at komme i en ny stilling eller om du måske skal have noget smertelindrende. Ellers så sig til, du må ikke holde noget som helst inde, fødslen skal gå som du ønsker den.

Ellers når veerne begynder at storme derudad og du får lov at presse med, så husk dig selv på at så er det oppe over og du har snart din baby i armene, det varer ikke længe nu. Det gør ondt og det føles umuligt helt til sidst, men det varer altså ikke ret længe og det kan altså sagtens lade sig gøre ;-)

God fødsel!


(2) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk