Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Ligamentsmerter

Ligamentsmerter i forbindelse med graviditet, vil du typisk opleve i andet trimester. Hvis du har født før, vil du opleve at ligamentsmerterne godt kan opstå noget tid før.

Ligamentsmerter er bånd som består af væv, som støtter livmoderen. Ved en graviditet udvides og vokser båndene, og det er det som giver smerte. Det er normalt under graviditet, og du vil opleve i tredje trimester at smerterne tager lidt til, da der nu er ekstra vægt i maven og livmoderen vokser. Efter fødsel vil du dog kunne opleve ligamentsmerter igen, det er fordi livmoderen trækker sig sammen til normalt størrelse.

Hvordan føles ligamentsmerter? Det er en stikkende og jagende fornemmelse. Det kan godt være så kraftigt at det går ud i lysken. Smerterne kommer typisk ved bevægelse eller anstrengelse. Husk på at det er normalt, men snak med din læge eller jordemoderen om det hvis det smerter dig rigtig meget. Vi kvinder er alle forskellige og det føles ikke på samme måde på alle. Nogle vil slet ikke opleve det som værende slemme smerter.

Dog kan du gøre ting for at afhjælpe smerterne:

  • Hvis du fx har været ude og gå en lang tur eller støvsuget og ligamentsmerterne opstår, så kan hvile sætte en dæmper på smerterne. Ligamentsmerter kommer typisk ved anstrengelse, så det vil ikke være unormalt
  • Mens du ligger og hviler dig, så kom varme på. Det kan være en varmepude, det er med til at lindre smerterne
  • Du kan prøve at gnide og gnubbe lidt på området, det kan også lindre lidt
  • Skift position. Hvis du fx sidder ned og du oplever ligamentsmerte, så rejs dig op og gå lidt rundt
  • Medicin kan være en løsning ved meget slemme ligamentsmerter. Man bruger kun smertestillinde medicin hvis det er alvorlige gener man får heraf. Tal med din jordemoder eller læge om det.


(2) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk