Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Igangsætning af fødsel

Der kan være forskelige årsager til at man må sætte fødslen i gang. Terminsdatoen er en forventet dato på fødslen af dit barn, det er meget sjældent at det lige bliver på dagen. Hvis barnet bliver født 3 uger inden terminsdatoen eller op til 2 uger efter, så fødes barnet inden for hvad der er normalt. Er der ikke sket noget på terminsdatoen, så bliver der fastsat en dato for igangsættelse. Det er lidt forskelligt hvornår man sætter fødslen i gang på de forskellige sygehuse, det må du høre din jordemoder om hvordan det gælder på dit fødested. Der kan også være andre årsager til at man sætter fødslen i gang:

Sygdomme hos moren:
Svangerskabsforgiftning
Graviditetsdiabetes
Rhesusimmunisering

Sygedomme hos barnet:
Truende fosterdød
Væksthæmning
Misdannelser
Kromosomafvigelser.

Man hører rigtig mange skræmmende historier om det at blive sat i gang, men husk på man hører altid kun de mest skræmmende historier. De fleste af de kvinder som bliver sat i gang med fødsel føder inden for 48 timer. Det kan have noget at sige om man er førstegangsfødende eller om man har født før. At du er førstegangsfødende er dog ikke ment sådan at du ligger i flere timer.

Det handler om at have tålmodighed og slappe af og hvile sig. Hvis du farer rundt og rengør hele huset fordi du har hørt, at det hjælper til med at sætte gang i sagerne, så passer det ikke. Hvile får du brug for, det er hårdt og udmattende at komme igennem en fødsel.

Når man har fået fastsat en dato på igangsættelsen af fødslen, så møder man op på sit fødested hvor man vil få kørt en CTG-strimmel og dernæst få sat en stikpille op i skeden hvorefter du får kørt en CTG-strimmel på maven igen. Nogle får lov at tage hjem fra sygehuset og skal komme tilbage inden for et antal timer og andre vil man gerne bliver på sygehuset. Hvis ikke der er sket noget efter 6-12 timer, så får man en stikpille sat op igen. Når man er begyndt at åbne sig, så tager jordemoderen fostervandet hvilket ikke er noget der gør ondt. Vandet siver ud og herefter skal veerne gerne begynde at komme og man begynder at udvide sig til de 10 cm. Får man ingen veer, så kan man få et vedrop med vestimulerende hormon, som vil hjælpe veerne på vej. Man kan regulere droppet, hvis veerne fx begynder at storme derudad og man trænger til pause.

Hvis ikke det virker med stikpillerne, så vil man foretage et kejsersnit hvilket sker for mindretallet.


(2) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk