Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Hvordan kan du selv påvirke til hurtig graviditet?

Der er visse ting, som der er vigtige at tænker over når du planlægger at skal være gravid. Fra den dag man har bestemt sig for at nu skal det være, så tag på apoteket og køb et tilskud af folsyre. Man skal have 400 mikrogram folsyre dagligt. Folsyre er et b-vitamin og medvirker til at barnet ikke får misdannelser.

Når du er gravid, er det vigtigt at tænke over hvad du indtager af mad og drikke, da barnet påvirkes af det. Det er vigtigt at spise sundt og varieret, da barnet har brug for vitaminer og mineraler for at udvikle sig inde i maven. For at være på den sikre side, så er det vigtigt at man tager nogle kosttilskud. Som sagt, skal man tage 400 mikrogram folsyre allerede fra man planlægger sin graviditet, herudover skal du starte med at tage kalk fra graviditeten opstår. Enten 500 mg kalk om dagen eller ½ liter mejeriprodukt dagligt. For at kroppen optager kalken, skal du tage 10 mikrogram d-vitamin sammen med. Når du rammer 10. graviditetsuge, skal du starte med at tage 40-50 mg jern dagligt. For at være sikker på du får alle de vitaminer og mineraler som du har behov for, så start med at tage en multivitamin til gravide fra start af, og derudover tage ovennævnte sammen med, så skulle du være dækket ind.

Da man ikke ved hvornår undfangelsen finder sted, så drop alkohol. Det er okay at nyde et glas vin i ny og næ, men da man ikke ved hvad mængde der skader dit barn, så drop alkoholen. Alkohol kan skade barnet, men hvis ikke graviditeten var planlagt og man ved man har drukket alkohol, så er der ikke grund til store bekymringer, tal med din læge eller jordemoder om det.

Planlægger du graviditet, så drop cigaretterne, da de kan påvirke din ægløsning. Ægløsningen er vigtig, da det er denne der er med til at gøre at du overhovedet kan blive gravid. Lad din kæreste eller mand vide besked også, hvis han ryger kan det påvirke hans sædkvalitet. Undgå også at være sammen med andre mennesker som ryger, da passiv rygning også kan skade dit barn.

Tager du en eller anden form for medicin, så tjek den. Tag evt. forbi din læge og hør dig ad. Måske skal medicinen ophøre og du skal tage en anden slags medicin.

At du er aktiv er også altid et plus i bogen. Hvis du fx er overvægtig, så kan du have svært ved at blive gravid, da du kan have uregelmæssig ægløsning. Sørg for at få daglig motion, det kan også være at gå en god frisk tur – det hjælper også på humøret, hvilket også kan sætte lidt skub i sagerne. Godt humør er altid vejen frem. Når du så er blevet gravid, så er det stadig vigtigt med daglig motion. 30 min. om dagen gær underværker. At du er fysisk aktiv, gør din graviditet nemmere og hjælper dig også til at komme dig ovenpå fødslen. Det er også især vigtigt at du får trænet din bækkenbund, dette kan du gøre ved hjælp af knibeøvelser. Dem skal du starte med allerede under din graviditet og fortsætte med lige efter fødslen. Med hensyn til træning, så skal det være træning på et "normalt" plan, hvis du træner meget ekstremt skal du tænke over det. Ekstrem træning kan medvirke til uregelmæssig menstruation eller helt udebleven menstruation, og det hjælper dig altså ikke til en graviditet. Din cyklus skal være regelmæssig får at du får din ægløsning.

Er du undervægtig, og har svært ved at blive gravid, så tal med din læge om det. Dette kan også være et problem, da din krop prioriterer anderledes. Den vil måske prioritere mad fremfor at blive gravid. En kostplan vil måske hjælpe dig.

Tænk over om du er stresset. Hvis du er stresset og måske ikke får din søvn, så kan det også påvirke din ægløsning. Hvis du er det, så tænk over hvordan du kan planlægge din dag anderledes. Tal med din kæreste om det. Måske kan yoga eller noget mindfulness hjælpe dig.

Er du den store kaffedrikker? - så tænk over hvor mange kopper du drikker om dagen. Koffein kan også stresse din krop. Man siger at 300 mg. er i orden og det svarer ca. til 2-3 kopper dagligt. Husk på at der også er koffein i chokolade, energidrikke og te.

Hvis I bruger glidecreme under sex, så overvej det en ekstra gang. Glidecreme kan påvirke ph-værdien i din skede og dermed sæden.

En sidste ting der er vigtigt at komme ind på i forbindelse med din graviditet er det miljø som du befinder dig i dagligt. Tænk over hvilke produkter du bruger i hverdagen. Du skal tænke over rengøringsmidlerne, kosmetik, cremer og parfume. Brug fx make up og cremer uden parabener, farvestoffer og parfume. Hårfarvning, produkter på spraydåse og malerarbejde frarådes også.


(2) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk