Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Graviditetsdiabetes

Ca. 2-3% gravide får graviditetsdiabetes om året. Når man spiser opstår sukkerstoffet glukose i kroppen. Glukose har kroppen brug for når vi er aktive, men når man har diabetes, så kan kroppen ikke finde ud af at bruge glukosen til brændstof i kroppen og derved vil der være for meget glukose i blodet. For at føre glukosen fra blodet og ud i celler, så skal den bruge insulin, og det producerer kroppen ikke nok af ved diabetes eller den kan ikke finde ud af at bruge det.

Kvinder som lider af graviditetsdiabetes vil slippe af med det igen efter fødslen, men kan risikere at få diabetes senere i sit liv.

Årsager til at du kan få graviditetsdiabetes:

- Overvægt
- Hvis der er diabetes i familien
- Tidligere har født et barn som vejede over 4,5 kg.
- Sukker i urinen
- Hvis du har haft graviditetsdiabetes tidligere.

Hvis du indgår i et af ovenstående, så vil man udføre en sukkerbelastningstest på dig for at se om du har graviditetsdiabetes. Du skal møde op på sygehus fastende og drikke 75 g sukker opløst i vand (du kan typisk få lidt citron i, så det ikke er for sødt), og så venter man i 2 timer hvorefter man får foretaget en blodprøve. Ud fra værdierne vil man kunne se, om kroppen kan omsætte sukkerstoffer (glukose) normalt.


(1) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk