Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Epiduralbedøvelse

Epiduralbedøvelse kan du få ved fødslen til smertelindring. Denne form for smertelindring er ret effekt. Faktisk har den god effekt på 95-97% af fødende. Epiduralbedøvelsen ligges af en narkoselæge. Bedøvelsen sprøjtes ind i rummet, der omgiver rygmarven. Det er små doser af medicin, som føres ind i den nederste del af rygsøjlen gennemt et tyndt plastikrør. Man kan justere på mængden af medicin. Dette er fx vigtigt at vide, da man kan have brug for at skrue ned, når man når pressefasen under fødslen. Epiduralbedøvelsen går ind og lammer nerverne ned til benene og underlivet, og det kan medføre at den gravide ikke kan rejse sig og gå eller have nogen føling med benene og underlivet. Dette kan medvirke til at pressefasen bliver længere, da man ikke har en ordentlig følelse af at presse. Derfor kan man skrue ned for dosisen af bedøvelsen og derved være mere aktiv i pressefasen. Man vil måske være nødsaget til at få baby ud med sugekop, hvis ikke man kan presse tilstrækkeligt.

Der kan være lidt bivirkninger ved at have fået epiduralbedøvelsen. Det kan være faldende blodtryk og hovedpine, hvilket man slipper af med ved at ligge ned.

Der er både fordele og ulemper ved at få epiduralbedøvelsen lagt. Overvej hvad du vil og snak med din jordemoder om det. Hvis man ligger i en fødsel med rigtig mange smerter, kan det være godt, da det giver en lidt hvile og kræfter til at klare resten af fødslen. Du skal ikke tage beslutningen inden fødslen, den tager man undervejs som fødslen skrider frem.


(0) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk