Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

1. tigerspring (5 uger)

Hvad er tigerspring? Tigerspring er spring som din baby tager. Altså perioder i din babys udvikling. Du vil opleve perioder hvor din baby er helt ulykkelig og urolig, men du ved ikke hvad årsagen er. Det kan være fordi der er et tigerspring på vej. Babyerne vil typisk blive urolige i perioden op til et spring, men også lidt efter. Der er 10 tigerspring, som din baby typisk vil gennemgå igennem sin udvikling, og disse vil du kunne læse lidt om her i Rodekassen.

Hvordan finder du ud af, hvilket tigerspring din baby gennemgår? Jo du regner fra terminsdatoen. Fx så siger man at det første tigerspring kommer ved 5 uger. Hvis dit barn er født 41+0, jamen så vil første tigerspring komme når dit barn er 4 uger gammelt.

Det skal dog understreges at det ikke er sikkert, at tigerspringet kommer på de skrevne uger. Der sagtens være forskel på babyer, og at de måske kommer en uge tidligere eller senere end forventet. Nogle babyer springer måske et tigerspring over, eller du bemærker måske slet ikke, at I har gennemgået et tigerspring. Så ro på hvis ikke du oplever noget på de skrevne uger, så er der nok en forklaring på det.

Det første tigerspring kommer når din baby er omkring 5 uger gammelt. Din baby begynder nu at kunne opleve lidt mere af den store verden omkring sig, og får øjnene op for mere end sin mor og far. Barnet vil nu lytte og kigge mere opmærksomt end tidligere. Du oplever måske endda at få et smil fra din baby.

Alt dette er meget stort for din baby, og det vil måske føles skræmmende. Så derfor vil du nok opleve en del gråd fra din baby, og for første gang vil du nok opleve rigtige tårer fra din baby. Din baby kræver måske en del opmærksomhed og trøsten. Du vil nok opleve, at du kommer til at bære lidt mere rundt på din baby og trøste. Måske har din baby det bedst med at ligge på din mave og søger trøst i det. Men så gør det og nyd det. Som mor holder du barsel og det er netop for at kunne give dit barn al den tryghed og omsorg, som det behøver igennem sin udvikling. Når mor slapper af, så slapper baby også af.

Din baby har indtil nu været god til at følge ansigter og være opmærksom på lyd, dette er medfødt. Men hvis du oplever at din baby ikke længere gør det, så er det ikke en tilbagegang i udviklingen, men derimod helt normalt. Din baby vil nu gøre sig klar til, at skulle kunne gøre det bevidst i stedet, så det er kun et godt tegn hvis du oplever dette.

Dette tigerspring er typisk overstået i løbet af et par dage eller en uge.


(3) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk