Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Bækkenløsning

Under graviditet udskiller kvinden hormonet relaxin, som medvirker til at løsne led og ledbånd, som er en nødvendighed for at kunne klare en fødsel. Samtidig med at der sker en vægtøgning kan nogle kvinder ende op med bækkenløsning. Det er hen i mod slutningen at man typisk får bækkenløsning, det vil være omkring 5-7 måned.

Det der sker ved bækkenløsning er at bækkenet forskydes og muskler og led bliver overbelastet. Det er en forstuvning af bækkenet, og giver smerter i lænden, som vil smerte ned i lysken og ned i lårene. Du vil have smerter ved at vende dig i sengen, ved at gå, gå på trapper og når du ligger ned og løfter og strækker dine ben. Det er vigtigt at lytte til signaler fra kroppen under en graviditet, og du skal tage fat i din læge eller jordemoder hvis du har mistanke om bækkenløsning. Man siger at det er vigtigt, at man er aktiv under en graviditet, men man skal stadig lytte til kroppens signaler, og gør det for ondt, så skal du tage en slapper. Du vil måske blive henvist til en fysioterapeut, som vil give dig nogle øvelser som du skal lave, du kan dog også risikere at lægen er nødt til at udskrive noget medicin til dig. Derudover skal du tage imod al den hjælp som du kan komme i nærheden af. Din familie må hjælpe dig med de daglige gøremål, for det kan du ikke længere.

Du kan ligge is og varme på for at lindre smerten, og gør det gerne flere gange om dagen. Derudover er det en god idé med støttebælte og graviditetspude til at støtte med når du ligger ned. Et støttebælte er med til at støtte og aflaste den gravide krop, så du kan holde til at gå længere og holde til at stå op i en længere periode.

Det er ca. halvdelen af alle gravide, som får bækkenløsning. Men 3 måneder efter fødslen, skulle det gerne være gået væk igen. Dine ledbånd skal selvfølgelig genoptrænes samtidig med at led og muskler ikke må overbelastes i en periode. Hvis du har haft bækkenløsning én gang, vil du højst sandsynligt lide af det ved dine efterfølgende graviditeter.


(0) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk