Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

Babymassage

Babymassage er på mange måder godt for dit barn. Det skaber nærhed mellem babyen og personen som giver massagen. Det vil være en god idé at inddrage faren i at give babymassage, da det vil give en rigtig god nærkontakt. Moren har gået igennem hele graviditeten og haft en speciel form for nærkontakt, men ved at inddrage faren ved massagen, så skabes der også en rigtig fin nærkontakt mellem dem. Udover nærheden så vil babyen også blive mere kropsbevidst og på den måde vil det påvirke den motoriske udvikling positivt.

Hvis dit barn fx har svært ved at falde til ro eller falde i søvn, så vil massagen gøre godt. Du skal massér med let hul hånd ikke flad hånd. Du skal ligge mærke til babyens reaktioner og acceptere dem. Hvis ikke baby kan lide det, så lad være at gøre det på den måde men prøv en anden. Det kan være at du godt kan gnide barnets hud og muskler lidt hårdere. Det skal helst være en glidende massage. Forstået på den måde, at du ikke må fjerne begge hænder på én gang. Det skal også helst være en følelse af ligevægt. Massere du det ene ben, så skal du også massere det andet.

Hvis ikke det lykkedes at lave massagen fordi dit barn ikke gider, så tvivl ikke med at prøve igen på et andet tidspunkt.

Der er visse ting, som du skal være opmærksom på:

  • Først og fremmest er det vigtigt at dit barn er oplagt til det
  • Du skal sidde eller stå godt. Det kan være i sofaen, i din seng eller ved puslebordet
  • Rummet skal være lunt, barnet må ikke fryse.
  • Du skal ikke lige have givet dit barn mad, men barnet skal heller ikke være sultent
  • Stille musik vil være en god idé
  • Tag ringe og ur af og smør dine hænder ind en vegetabilsk olie fx mandelolie, kokosolie eller babyolie.


(3) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk