Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk

1. lægebesøg uge 6-10

Når du har fundet ud af at du er gravid, skal du ringe til din læge og bestille en tid til første lægebesøg. Lægesekretæren vil spørge dig hvor langt du er. Du skal tælle fra første dag i din sidste menstruation, for at regne dig frem til det. Benyt vores Timeline for at finde ud af det. Herefter finder hun en tid til dig, som passer med at du er mellem 6 og 10 uger henne.

Du vil komme ind til en sygeplejerske, hvor I starter med at udfylde din vandrejournal. Her vil man blive vejet og få beregnet sit BMI, få målt blodtryk og blodprocent, få taget blodprøver, få kontrolleret urinprøve. Ved behov vil du ved lægen få lavet en gynækologisk undersøgelse.

Hvorfor måles dit blodtryk?
For at sikre, at det ikke stiger, da stigende blodtryk kan være tegn på svangerskabsforgiftning.

Hvorfor vejes du?
For at sikre at din vægt er stigende svarende til din graviditetslængde.

Hvorfor måles din blodprocent?
For at sikre, at din blodprocent ikke er for lav, hvilket kan medføre, at du føler dig svimmel og træt. Forebygges med jerntabletter.

Hvorfor kontrolleres din urin?
For at sikre, at den ikke indeholder bakterier, sukker eller protein altså for at screene for blærebetændelse, sukkersyge (sukker) samt svangerskabsforgiftning (protein).

Hvorfor tages der blodprøver?
For at bestemme din blodtype, og for at screene for hepatitis B, syfilis og HIV. Der tilbydes ligeledes en blodprøve Doubletest, der sammen med senere nakkefoldsscanning bruges til undersøgelse for misdannelser.

Du vil blive spurgt efter om der er visse sygdomme i jeres familier. Det kan fx være sukkersyge, og så vil du få en tid til en glukosebelastningstest. Dette er for at holde øje med, om der er graviditetssukkersyge hos dig.

Du er nu et skridt videre i graviditeten, og vil snarest blive indkaldt til nakkefoldsscanning.


(1) Like

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk