Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk
Passiv rygning under graviditet

Passiv rygning under graviditet

Er man fanatisk hvis man går op i ikke at opholde sig i rum hvor der bliver røget?

Personligt synes jeg ikke at man kan være for fanatisk omkring rygning under en graviditet, herunder også den passive rygning. Selvfølgelig er rygning hos den gravide fuldstændig bandlyst oveni mit hoved, og kan simpelthen ikke acceptere det, hvis jeg ser at nogle gør det. Hvad tænker de dog på? Men faktisk så er det bevist at passiv rygning også er meget slemt for den gravide og det lille barn. Folk burde faktisk støtte op omkring den gravide og ikke ryge i samme rum som denne. Det er ikke kun min mening, men faktisk bevist at det er sandt. Glem alt om at ryge i et bestemt rum med døren lukket, den bliver jo åbnet og lukket – de skadelige stoffer fra den passive røg fordeler sig i hele huset. Tobaksrøg indeholder mindst 4000 forskellige kemiske stoffer, hvoraf ca. 200 er skadelige for mennesker og mindst 40 er kræftfremkaldende. Faktisk siges det at rygeren heller ikke har godt af den passive røg der spreder sig i hjemmet, men at det er bedst at stå ude i den friske luft og ryge hvis det nu skal være.

Nye undersøgelser viser rent faktisk, at hvis du som gravid regelmæssigt bliver udsat for passiv rygning, så øges risikoen for fosterdød, for tidlig fødsel og lavere fødselsvægt. Er det så virkeligt fanatisk at sige at man ikke vil omgives af folk der ryger? Disse undersøgelser er som sagt lavet på at man regelmæssigt bliver udsat for passiv rygning, men alligevel? Folk omkring en gravid bør simpelthen tage hensyn. At man får en følelse af ”ondt i maven” fordi man beder folk om ikke at ryge hvis man eksempelvis skal møde op til en familiekomsammen, kan bare ikke være rigtigt. Man skal kunne sige sin mening og have det okay med det, for så at kunne møde en vis forståelse for sine valg også? Folk omkring en burde bare tænke på samme måde når de omgives af gravide. Det gør de ikke, og derfor er man nødt til at åbne munden op, selvom det er svært at bede sine nærmeste om at lade være at ryge. Jeg har altid gået meget op i at bruge cremer, sæbe, vaskemiddel osv. uden parfume, parabener og farvestoffer, så det falder helt naturligt for mig under en graviditet. Da jeg skiftede i sin tid, kunne jeg se en stor forskel på min hud, den kunne simpelthen ikke tåle alle de giftige og skadelige stoffer som jeg proppede min krop med igennem cremer, make up, vaskemiddel osv. Ting som jeg tager ekstra alvorligt under graviditet er sprøjt af parfume direkte på huden, hårprodukter med gas, hårfarvning, rygning og ellers det miljø man nu befinder sig i. Dette er altså ikke at være fanatisk i mit hoved, det er bare at tænke sig om. Jeg synes man er egoistisk hvis man vælger at farve sit hår under graviditet fordi udgroningen bliver lidt for stor eller at de grå hår begynder at pible frem. Sundhedsstyrelsen fraråder det, og det er der altså en grund til på lige fod med alkohol og rygning. Nok ser man da en smule træls ud med sådan et hår, men tør du tage chancen? Jeg gør ikke.

Når barnet så er født, hvordan så med den passive rygning? Jamen her gælder samme regler. Børn kan ikke tåle røg. Børnene bliver oftere syge, og rammes hårde af en række sygdomme. Dit barn undgår irriterede øjne og irrationshoste, risikoen for astma, luftvejssygdomme som forkølelse og astmatisk bronkitis og mellemørebetændelse bliver mindre, risikoen for at blive indlagt på sygehus bliver mindre og risikoen for vuggedød bliver mindre ved ikke at udsætte dem for passiv rygning.

Derfor er det fakta at man ikke bør opholde sig under passiv rygning som gravid eller som barn. Der er for store chancer at tage og desuden har folk også selv bedre af at lade være at ryge ;-)

(2) Like

Af: GoldBird (Mere fra denne)

Skriv kommentar

Besvar

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk