Vores Yngel logo
VoresYngel.dk VoresYngel.dk
Almindelig sund fornuft!

Almindelig sund fornuft!

Hårfarvning, rygning osv. under en graviditet? I mine øjne er det bandlyst - hvad med dig, hvad er din mening?

Hårfarvning, rygning, parfume osv. i forbindelse med graviditet. At have den diskussion med andre gravide, kan hurtigt få mig op i det røde felt. Altså vi ved hvad der frarådes under en graviditet, og hvorfor ikke holde sig til det? Jeg ville ikke kunne holde tanken ud om at der kunne gå noget galt. Så længe du bærer dit og farens barn i maven, kan man så ikke undvære? Altså det er jo ikke ligefrem produkter eller nydelser for den sags skyld, som du ikke kan undvære? Og hvis ikke du kan, så burde du måske arbejde lidt med dig selv. Hvor mange fædre mon der overhovedet ved, at moren gør de her ting, eller måske ved han det, men ved han at det frarådes? Han har vel lige så meget at skulle have sagt – i hvert fald er man da nødt til at nå til enighed.

Når emnet bliver taget op, så kommer der altid alverdens undskyldninger på bordet omkring hvorfor man skulle gøre det. Og det er jo dumt, det beviser bare, at man jo godt ved at man ikke burde gøre det. Det kan være undskyldninger som ”jeg vil gerne se flot ud til det bryllup jeg skal til” eller ”min frisør står da i det hver dag og hun har raske børn”. Ja okay, men hun er ikke dig? Fortæller din frisør dig det overhovedet hvis hun har haft kolikbørn eller hvis de døjer med allergier? Eller ved hun om de kommer til det senere i deres liv? Det behøver ikke være på grund af de valg hun tog i sin graviditet, men hvad nu hvis? Folk omkring dig ved at du er gravid, og synes du er smuk. Altså jeg skal da også nok indrømme at jeg synes jeg ligner en hængt kat en gang imellem. Men bestil en tid ved frisøren og få klippet dit hår helt anderledes end hvad du plejer. Nyklippet hår gør sig altså også godt, og man har fået følelsen af at have gjort noget ud af sig selv – det er jo nok i bund og grund det som vi mangler? Vi er jo kvinder for fanden!

Ofte ender den op med, at man da ikke kan komme uden om alt det som der frarådes. Nej selvfølgelig kan man ikke det. Altså er jeg på besøg hos andre, kan jeg ikke stå til regnskab for hvilken sæbe jeg vasker mine hænder i når jeg har været på toilettet, eller om der står duftlys tændt over hele huset. Så hysterisk er jeg altså heller ikke, men hvad jeg selv kan vælge og fravælge vil jeg da gøre efter mit bedste og hvad der rådes til. Én ting jeg dog ikke kan acceptere når jeg er hos andre er rygning. Som skrevet før så acceptere jeg det bare ikke, og det har måske også fået sine konsekvenser. Jeg føler mig nødsaget til at sige til min egen familie eller venner at jeg ikke kommer hjem til dem, så længe de ryger i deres eget hjem mens jeg er der. Det er meget svært at sige, men det er bare ikke det værd for mig at sidde med bekymringer om det bagefter. Jeg kan ganske enkelt ikke holde tanken ud. Jeg kan ikke acceptere det nu mens han ligger i maven, men da godt nok heller ikke når han er uden for maven. Passiv rygning er bare noget af det værste. At have taget det valg, kan måske have den konsekvens at vi så ikke ser hinanden så ofte fordi man tænker at vi er sippet, og så må det altså være sådan. Jeg kan håbe på, at deres holdning til rygning kan ændre sig. Jeg holder da af min familie og mine venner og ville ønske de ville kvitte smøgerne.

Alting med måde selvfølgelig, men JEG vælger altså de ting fra som jeg kan. Det gælder hårfarvning, passiv rygning, og så vælger jeg produkter som Neutral til at gøre rent i og vælger make up uden parabener, parfume og farvestoffer. Hele vejen igennem tænker jeg over hvilke produkter jeg tager på hylden. Ud over dette så spiser jeg altså slik ind imellem og drikker en kop kaffe eller cola – dog i mængder som jeg føler er okay. Vi er alle udstyret med almindelig sund fornuft og ved godt hvad der er godt og hvad der ikke er godt – vinder egoet så over den almindelige sunde fornuft en gang imellem? Det tyder det på.

(1) Like

Af: GoldBird (Mere fra denne)

Skriv kommentar

Besvar

Del denne side med dine venner:

© 2018 - VoresYngel.dk IvS
CVR 37240540
FutulogiQ
info@VoresYngel.dk